How to Join
the Fashion Spot / Visualizing Fashion / Art & Design
FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read Rules Links Mobile How to Join
Reply
 
Thread Tools Display Modes
13-12-2008
  511
windowshopping
 
black&white's Avatar
 
Join Date: May 2005
Gender: femme
Posts: 29
the Hermes display

  Reply With Quote
 
16-12-2008
  512
girl who fell to earth
 
ChrissyM's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Boston
Gender: femme
Posts: 18,561
i like the little bird houses on those hermes "trees"... :p

and the stairs in that other shop are great
nice use of the sort of otherwise dead space...

  Reply With Quote
21-12-2008
  513
rising star
 
Tinka Parker's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Toronto, Canada
Gender: femme
Posts: 155
I love the LV one! Who knew surveillance cameras could look so cute.
The Hold Renfrew here always go all out every year. Here are some pics i took from last yr:










__________________
There is time for work. And there is time for love. That leaves no other time. - Coco Chanel // Blog - podgehodge
  Reply With Quote
24-01-2009
  514
V.I.P.
 
Omnis's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Norvège
Gender: homme
Posts: 4,709
Has this been posted?

H&M collaborated with Spanish designer Javier Mariscal for their new design in a Barcelona store. They are also planning a shop by French architecht Jean Nouvel for 2010!


dn.no

More photos can be found here; http://www.dn.no/d2/mote/article1590...c1_re_right_13

  Reply With Quote
08-02-2009
  515
 
Marvystone's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Gender: femme
Posts: 3,988
Walter van Beirendonck store

waltervanbeirendonck

__________________

Last edited by Marvystone; 08-02-2009 at 02:09 AM.
  Reply With Quote
18-02-2009
  516
V.I.P.
 
BerlinRocks's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Manhattan ftm
Gender: homme
Posts: 10,847
^loves it ....
it reminds me an exhibition i saw in sept. ... everything was displayed on something like the yellow thing (i'm sorry i don't know how this is named) .... and maybe could remind me also Offshore (curated by JM Colard) ....

thanks marvystone !

Quote:
A temporary shop designed by shoe designer Tracey Neuls to show her shoe designs has opened in London.
The exhibition, called Shop& Show, consists of shoes from Tracey’s ten-year archive as well as objects that have inspired her. The shoes are displayed hanging from the ceiling above recycled drawer units that are stacked on top of each other. The drawers are also arranged vertically and clamped together to create shelving.
The store is open from 10 February - 01 March 2009 at 1-5 Exhibition Road, Brompton, London, SW6 2HE.
dezeen
Attached Images
File Type: jpg squshop-n-show-by-tracey-neuls-15.jpg (39.6 KB, 5 views)
File Type: jpg shop-n-show-by-tracey-neuls-3.jpg (39.7 KB, 4 views)
File Type: jpg shop-n-show-by-tracey-neuls-7.jpg (39.5 KB, 6 views)

  Reply With Quote
18-02-2009
  517
V.I.P.
 
BerlinRocks's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Manhattan ftm
Gender: homme
Posts: 10,847
Alberta Ferreti in L.A.

Quote:
London architects Sybarite have completed the new Alberta Ferretti flagship store in Los Angeles, California, USA.
The architects designed magnetic hangers and shelving, which attach to lacquered steel panels and enable clothes to be easily moved around.The interior has a polished plaster ceiling and polished concrete floor. Space is divided by freestanding, elliptical, stainless-steel rails and perspex screens.
Quote:
The following information is from Sybarite:

With the new concept for Alberta Ferretti, Sybarite have developed a language of lightness and transparency, grounded by a sophisticated yet simple palette of materials to form the perfect backdrop to this collection. The key design features of the new flagship store in Los Angeles are the flexibility of the bespoke display system, the disciplined continuity of the palette and the skillful use of lighting to create an atmosphere that is as sensual, airy and ethereal as the clothes themselves.Flexibility is achieved by a completely unique system of magnetic hangers and shelving which can be freely placed against lacquered steel panels. Composed of gloss lacquered fiberglass, these elegant full-bust hangers bring the clothes to life, showing them in their natural and volumetric form rather than limply two-dimensional. The freestanding elliptical rails are made from a new ‘black’ stainless steel, a technique developed especially for Alberta Ferretti. The ‘V’ profile of the rail disguises the hanger fixings and forms a crown under which the clothes appear to float freely.Scattered throughout the shop are Perspex screens inlaid with stainless steel to which more magnetic hangers can be affixed. Lacquered petals and mannequins appear to grow naturally out of the floor in elegant compositions, offering additional display flexibility.The choice of materials is restrained and deliberate. Quality speaks for itself and finishes repeat throughout, creating a harmonious backdrop of simplicity and continuity against which the luxury of the clothes can stand out. The hard surfaces of Perspex, steel, concrete, plaster and fiberglass are all polished or lacquered, the reflective properties enhanced.The bespoke stainless steel rails in smoky black anchor the design, balancing the softly layered greys of the remaining colour palette. Clean and crisp, the polished plaster ceiling is unobtrusive, as the trench lighting seems to disappear into it. Inlaid with circles of stainless steel, what could have been an indistinct expanse of polished concrete floor is broken up and given texture, without sacrificing simplicity.The design and palette are echoed in the exterior treatment, with a black stainless steel ribbon enveloping the façade, giving presence to a building that was previously a simple white box. This ribbon also forms the boundary of the carpark which in turn is paved with the same circle-embedded concrete as the interior.Lighting is used to optimum effect in this design. Bearing graceful stripes of mirrored steel, the Perspex screens are both transparent and reflective, casting interesting shadows, permitting the flow of light, and creating a mood at once surreal and understated, an effect enhanced by the reflectiveness of the surface finishes. Integral LED lights in the steel rails directs attention to the hanging garments, accentuating texture, and literally highlighting the beauty and sensuality of the Alberta Ferretti collection.
Project 252 – Alberta Ferretti Los Angeles
Client: Alberta Ferretti
Architect: Sybarite, London (Simon Mitchell, Torquil McIntosh, Nicola Hawkins, Filippo Ferraris, Giuseppe Giordano)
Site Architect: Gruen & Associates, Los Angeles (Ashok Vanmali, Chris McFaul, Ai Kimura, Steve Smith)
Main Contractor: Alain Hirsch Construction, Los Angeles (Alain Hirsch)
Specialist Contractor: Soozar, Shanghai (Susan Heffernan, Doukee Wang)
Photographer: Jimmy Cohrssen
Shop Area: 400m²
Completed: November 2008

dezeen

  Reply With Quote
18-02-2009
  518
V.I.P.
 
BerlinRocks's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Manhattan ftm
Gender: homme
Posts: 10,847
Beauty Salon, Ricort, Tokyo


Quote:
Yet more from Japanese architects Isolation Unit: this is a beauty salon for Japanese brand Ricort in Tokyo.
Wooden chairs are positioned in front of tall mirrors leaning on walls and birch trunks, which puncture the interior of the salon from floor to ceiling.
dezeen

  Reply With Quote
18-02-2009
  519
V.I.P.
 
BerlinRocks's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Manhattan ftm
Gender: homme
Posts: 10,847
Quote:
Stockholm Design Week 09: Swedish design studio Hommin are exhibiting two designs in the Greenhouse at Stockholm Furniture Fair this week: a hanging rail for clothes and a lamp shade.

The clothes rail consists of a wire strung with balls, which enable clothes to hang from different heights.The lamp, called Starlight, has several layers which reflect light round the shade.
Quote:
Necklace & clothes
A traditional clothes rack usually looks like a tube with all the clothes hanging horizontally. I feel like I can do something different and flexible. Therefore, I design a wire with balls from which clothes can be hung at different heights. So it looks like a big necklace attaches to surfaces. And it could also to be used to divide space such as in a shop. The design item is flexible and has other possibilities.
Starlight
Starlight is a lamp with multiple transparent layers and formed in saw-toothed structure. The layers reflect the light from bulb and spread it out making it looks like stars or the Milky Way. The effect can be changed using different kinds of light bulb. The saw-toothed structure can be made easily using a simple injection mould and the lamps can be piled up in order to reduce the transporting cost.

same source

  Reply With Quote
18-02-2009
  520
V.I.P.
 
BerlinRocks's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Manhattan ftm
Gender: homme
Posts: 10,847
Quote:
Carla Ferrer opens high-end concept store designed by Studio Arne Quinze in Nieuwpoort-Bad, Belgium.
Belgians be forewarned for a new addiction, as Ferrer, a new high-end fashion store designed by Studio Arne Quinze, just recently opened its doors to the public.
Owner of Ferrer, Carla Ferrer, is a well-known figure in the international fashion scene. Backing up on years of experience in the fashion industry and given her Southern European roots, opening Ferrer seemed only a logical next step in her career. ‘I want customers to discover their own style in my shop,’ as she puts it.
Chic, excellent in finish and sophisticated, and at the same time adventurous and experimental, the clothes and interior design of the 200 sq meters concept store breathe the same air. Oozing luxury but never plain, the wide open space is dotted with various little textile islands offering curious visitors a chance to explore in a more private way the thrilling collection of exclusive clothes
and accessoires on display - among them brands like Patrizia Pepe, Atos Lombardini, Liu Jo, See by Chloé, Tara Jarmon, Vandenvos, By Malène Birger, Filippa K, Designers Remix, Just in Case and Chris Janssens.Mysterious shining curtains, ornamented with little crystals knotted into the strands seclude these little fashion paradises from the rest of the space. The sparkling gems lure the shopper inside.
Studio Arne Quinze immediately was caught by the idea of creating contrasting elements, executed by the broad array of materials used, the visual tension between the comfortable, inviting ‘niches’ and the concrete open space in other parts of the store. Raw versus refined, chic and sober, clean and rich, soft and harsh, new and old, fabric and plastic: it seems like numerous tactile conversations
are going on simultaneously, without one predominating another, allowing the visitor to wander around and, led by the clothes, create his own language.
Special attention goes to the custom-made sculpted counters and walls, at no two spots having the exact same look – every time one visits, a new element pops out. With a pearl-glazed finish and tactile, irregular pattern they may capture the soul of Ferrer best: personal, individual, sophisticated, chic.
dezeen

  Reply With Quote
18-02-2009
  521
V.I.P.
 
BerlinRocks's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Manhattan ftm
Gender: homme
Posts: 10,847
McQueen store in LA images have been posted ...
but here is the text

Quote:
Architect William Russell of Pentagram has completed a new store for fashion designer Alexander McQueen on Melrose Avenue in Los Angeles.
A sculpture of a human figure by Robert Bryce Muir (below) is suspended in a light well above the entrance.The LA store is the fourth Russell has designed for McQueen, following outlets in London, Milan and New York.
Quote:
William Russell has designed the new Alexander McQueen store in Los Angeles. The flagship shop is located on Melrose Avenue on the corner of Melrose Place and is the latest in a recent expansion by McQueen, which has seen Russell designed stores opening in Las Vegas, Moscow, Bahrain, Osaka and Vilnius.
The stores employ the interior design language created by Russell and McQueen for the three original Flagship Stores in London, Milan and New York, creating a branded spatial experience full of drama and intrigue.
The theatrical quality of the interior, inspired by McQueen’s extraordinary catwalk shows, compliments the clothes while the limited palette of materials and precise detailing allow the collection to stand out.The Los Angeles store is unique for two major reasons. Most importantly, because this was a new-build project on a vacant site, Russell was able, for the first time, to design the form of the exterior as well as the interior.Working closely with the landlord he has created a streamlined building in stucco and curved glass to the street with a large private courtyard behind.
The second point of difference is the installation of a large sculpture by Robert Bryce Muir. Visitors to the store are greeted by the feet and legs of the piece, entitled ‘Angel of the Americas’, suspended through a skylight above the entrance.With his head and shoulders outside the store, the figure appears to be levitating.

  Reply With Quote
20-02-2009
  522
V.I.P.
 
BerlinRocks's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Manhattan ftm
Gender: homme
Posts: 10,847
Reed Space - Tokyo
- dezeen -

Quote:
Having a concept of ‘Cultural Community Centre’, we focused on how commercial space could co-exist with the public space. To make the space more open for people who are not familiar with design or art, even those not knowing the shop, we tried to make the boundaries of the inside and outside uncertain.
The symbol of the community centre is the same as the NYC shop; we used the small wooden chair attached to the wall and restroom door. Jungle Jim, also a symbol of a park, has multiple uses, for the stairs and shelves.
These plans are selected to covey the message of “Cultural Community Centre” in a playful way for people to enjoy the space. Every detail is thought out to make the space simple as possible.
On the ceiling there are 16 speakers that look like light bulbs; the sound flows down. The sound plan was done with Komatsu Sound Lab. These details make the people not only shop, but make them comfortable to stay longer.The division of the gallery space is made by the difference of the floor height. Also the chairs on the wall can be taken off, which enables the gallery wall to be bigger or smaller.This attention to the boundaries of the two spaces makes the both spaces’ functions to be independent, and involved in a certain way.
We hope that this place will be a communication space where people could meet with creativity.
project name : reed space.
completion Date : 2006.09.16
type : Interior Design
location : Aoyama, Tokyo, JAPAN
total floor Area :117.98 sqm

  Reply With Quote
20-02-2009
  523
V.I.P.
 
BerlinRocks's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Manhattan ftm
Gender: homme
Posts: 10,847
Art & Culture Building, Rotterdam
i guess this is the library or bookshop

same source

Quote:
Dutch designers OD-V have completed the interior of a public area in the new Art and Culture Building in Rotterdam, the Netherlands.

  Reply With Quote
20-02-2009
  524
V.I.P.
 
BerlinRocks's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Manhattan ftm
Gender: homme
Posts: 10,847
LaboBrain and LaboShop, Paris
same source

Quote:
LaboShop - Mathieu Lehanneur at the Laboratoire
Designing new layouts for the Laboratoire, Mathieu Lehanneur has created functional spaces on the borderline between art and science: LaboBrain is a private think-tank, LaboShop, a public sales outlet.


LaboBrain
The LaboBrain is a tailor-made all-white studio for David Edwards, the founder of Laboratoire. It is a gym, a place for working out thought, with all the appropriate tools cerebral athletes need to hone their performances. Projected in brainstorming mode, the user does not have a sit-down work post. He works moving about in front of a concave Velleda screen, a secret alcove that is also a surface where this space age cave-man scrawls ideas and drawings, a sounding board for the creative intellectual.
Buckminster Fuller haunts this alternative space for thought-on-the-move. The cool old self-taught theorist-architect is present in every detail of a solution that puts together science, art and design. In homage to his geodesic dome, a half-deflated leather soccer ball offers laid-back rest between two work-outs, while under the floor-level grate, plant-life is busy eating CO2 and pumping up oxygen to bring organic relief to the interior Almost classic, the table and chair in the office of David Edwards’ assistant is the right-side lobe of this brain, the rational part for organization and storage. But there is one constraint: not a single stray artefact to catch the eye. A wall of immaculate white cardboard boxes salutes the Imac in manual mode, and will serve for several years of paper archives.
A wall of boxes also figures in the main space, but in sheet metal. Their sides embossed in a wafer pattern call to mind a New York hot dog stand revamped to Italian design codes: chic, stained, shiny, and with a leather hand hold. Pop-style luxury in a place that pulls together the USA and France.


LaboShop
Display/hide - Schizoid Jekyll & Hyde is on the job in this split personality space. By day the LaboShop is a bookshop-sales outlet for experimental pieces straight from the Laboratoire, like the ‘Whif’ aroma inhaler, or ‘Andrea’, a commercial version of the ‘Bel Air’ prototype.Come night though the entire commercial fit-out retracts to ceiling level to become luminous caissons, freeing up the floor-space for people invited to the FoodLab piloted by Thierry Marx, a place for culinary and molecular experimentation, otherwise located at basement level.However small it may be, this is a volume that has eyes bigger than its belly thanks to a remote-controlled pantograph system. Mobile architecture that reconfigures as if by magic, as fantasy-ridden as vintage cameras with their fold out/fold in (display/hide) mechanisms, in disappearing floor and ceiling.
Le Laboratoire
4 rue de Bouloi
75001 Paris
M° Palais Royal
Attached Images
File Type: jpg labobrain-01.jpg (39.3 KB, 4 views)
File Type: jpg labobrain-b-01ok.jpg (40.7 KB, 2 views)
File Type: jpg laboshop-a-02.jpg (37.9 KB, 2 views)
File Type: jpg laboshop-a-03.jpg (39.9 KB, 3 views)
File Type: jpg squlabo-shop-2.jpg (37.5 KB, 4 views)
File Type: jpg 1labobrain-c-01ok.jpg (39.7 KB, 2 views)


Last edited by BerlinRocks; 20-02-2009 at 11:19 AM.
  Reply With Quote
20-02-2009
  525
V.I.P.
 
gius's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Gender: homme
Posts: 10,162
nice new additions, berlinrocks

i like also the different ways they've thought of, for cupboards and storage places..
i like this one, boxes in the ceiling, in the skylights...

__________________

  Reply With Quote
Reply
Previous Thread | Next Thread »

Tags
design, displays, shop
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

monitoring_string = "058526dd2635cb6818386bfd373b82a4"


 
All times are GMT -5. The time now is 02:41 PM.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
TheFashionSpot.com is a property of TotallyHer Media, LLC, an Evolve Media LLC company. ©2014 All rights reserved.