Alex Sandor

alexkt9.jpg

[daisymarcjacobs.com]

^ thank you pinnie! She is so young :o I thought she was 19/20.

^^ thanks for the vid letitia :flower: she's really cute in that :blush:

^ thank you pinnie! She is so young :o I thought she was 19/20.

^^ thanks for the vid letitia :flower: she's really cute in that :blush:

In fact her full name is Alexandra Elena Sandor and her birthdate is Dec 20th 1989. She is Romanian and started modeling at age of 15 years old in Bucharest.

her full name is very elegant :blush:

Do you have any of her early pictures? :bunny:

Alexandra Şandor: “Moda reprezintă un univers fascinant, în care, însă, eu încă muncesc pe brînci pentru afirmare”

timeicon.gif
1-04-2007
alexandra_sandor_3.png
Despre Alexandra Şandor şi ascensiunea ei uimitoare în lumea internaţională a modei v-am spus cîte ceva vineri, în pagina de tineret a “Graiului”. Între timp, Alexandra s-a întors din New York şi a avut amabilitatea să ne viziteze la redacţie pentru a ne povesti - în exclusivitate - cum este ca visul de a defila la New York, Paris şi Milano să se împlinească, cum te simţi cînd porţi rochia unui mare creator şi care este viaţa unui manechin de top mondial.
- Ford Models’ Supermodel of the World, primul şi ultimul concurs
Cum ai ajuns, Alexandra, la primul tău casting, în 2004? • Voiam să văd şi eu cum este să fii model, iar mama mea m-a susţinut. M-am prezentat la castingul MRA din Baia Mare, iar domnul Liviu Ionescu mi-a spus din start că am potenţial şi m-a chemat la Bucureşti. Aveam 15 ani şi în finala concursului Ford Models’ Supermodel of the World pentru care se derula casting-ul de la Baia Mare nu am putut intra, dar m-au cooptat la Bravo Girl Academy. Un fel de “academie” în care eram zece fete: am făcut cursuri de mers pe pasarelă, ne-am întîlnit cu designeri, cu Catrinel Menghia, am făcut teste foto. Atunci am ajuns pe prima copertă: Bravo.• Ce crezi că i-a plăcut lui Ionescu de te-a selectat chiar dacă nu aveai vîrsta necesară pentru concursul care era miza castingului? • Aveam înălţimea necesară şi măsurile aproape de cele standard. Domnul Ionescu a văzut atîtea fete, încît cred că ştie deja de la prima privire care fată are potenţial şi care nu… • În 2005 ai intrat, însă, în concurs. • Am intrat cu tare mari emoţii, deoarece erau foarte multe fete în competiţie şi toate erau frumoase. Nu ştiam exact cum va fi concursul şi ce se va întîmpla, iar atunci cînd mi-am auzit numele şi că sînt a doua am fost foarte fericită. Acest concurs a fost primul şi ultimul la care am participat şi a constituit rampa mea de lansare. Deoarece în urma lui am realizat pictorialul pentru “The One” în ianuarie şi în februarie 2006, iar în martie anul trecut am plecat spre Tokyo, unde am stat – în baza primului meu contract peste hotare – circa două luni. Am pozat pentru reviste, pentru cataloage de rochii de mireasă şi am avut cîteva prezentări.
- Tokyo, Paris, New York, Milano – escalele Alexandrei în moda lumii
Cum ţi s-a părut Tokyo la 16 ani cît aveai? • M-a impresionat. Mi-a plăcut foarte mult să stau în Tokyo: lumea era foarte drăguţă cu mine, se comportau toţi cu noi, cu manechinele, ca şi cum am fi fost vedete. Oraşul este absolut minunat. M-au impresionat modul în care îşi ştiu păstra tradiţiile în diferite domenii: cultură, arhitectură, design interior, mîncare etc. Cît am stat în Japonia am trecut şi prin cîteva cutremure. Nu le-am numărat şi nici nu au fost foarte puternice. • Ce a urmat după cele două luni de Japonia? • A urmat, în iunie, Parisul. Am stat tot vreo două luni. Am pozat pentru reviste nemţeşti, franţuzeşti, italieneşti. Mi-a plăcut, firesc, şi Parisul, dar parcă mai bine mă simţisem la Tokyo. Vedeţi dumneavoastră, modă se face şi în Japonia, dar cînd ajungi la Paris, numele pentru care lucrezi sînt foarte celebre şi pretenţiile sînt extraordinar de mari, în consecinţă. Trebuie să ai putere mare de muncă şi să fii foarte sigură pe tot ceea ce faci. Oraşul este foarte frumos, trebuie să admit, dar nu se numără printre preferatele mele. Cu toate acestea, în septembrie am revenit la Paris, pentru a fotografia pentru celebra Vogue Italia şi pentru nişte prezentări de modă. • Cum ţi-ai început acest an? • În ianuarie am mers prima oară la New York, pentru trei săptămîni. Am lucrat cu Lacoste, DKNY, Genera, Philosophy, Heattered, Tuleh, Darfur, Myself. New York-ul m-a fascinat într-atît încît îmi doresc să mă stabilesc cîndva acolo. Americanii sînt oameni foarte simpli, spun tot ce gîndesc, iar sinceritatea lor este reconfortantă. Au urmat două săptămîni la Milano, pentru Alberta Feretti şi MCM; după care am mers o săptămînă în Paris, unde am lucrat pentru Junko Shimada, Barbara Bui, Yves Saint Laurent, Miu Miu, Dries Van Noten, Kenzo. Acum am stat o săptămînă în New York, stabilind primele detalii pentru campania pe care o voi realiza pentru DKNY Juniors începînd din 10 aprilie. Şi tot acum am fost în Hawai, unde am pozat pentru campania Marc Jacobs.
- “ mergeam spre altar într-o rochie uluitoare şi aş fi putut jura atunci că sînt o adevărată regină!”
Şti deja următoarele contracte? • Ştiu doar că în 10 plec la New York şi că, după aceea, va trebui să merg în Londra. Doar atît, deocamdată. • Ai defilat pentru nume foate mari ale modei internaţionale, nume care – pentru mulţi români – există doar în reviste. Cum te-ai simţit avînd pe tine… semnături celebre? • M-am simţit extraordinar, vă daţi seama. Cînd ai o rochie deosebită pe tine, te simţi deosebită şi tu. Am avut pe mine ţinute DKNY, Yves Saint Laurent, Miu Miu, Kenzo, am pozat pentru Vogue Italia, de fiecare dată m-am simţit prinţesă. Şi de fiecare dată am fost foarte atentă ca nu cumva să stric ţinuta… • Aveai 16 ani atunci cînd, în Japonia, mergeai spre altar… • A fost foarte frumoasă acea şedinţă foto. Eram într-un loc în care în Tokyo se oficiază nunţile şi totul era decorat ca pentru o căsătorie adevărată. Rochiile erau inimaginabil de frumoase, peisajul era de vis. Aveam 16 ani, mergeam spre altar într-o rochie uluitoare şi aş fi putut jura atunci că sînt o adevărată regină! • Regină te simţi şi printre celelalte fete, pentru că – cel puţin aşa spune folclorul – atmosfera nu e neapărat prietenească între manechine. • Aşa spune folclorul şi aşa ştiam şi eu. De aceea, prima oară cînd am mers la Paris am mers cu tare mare frică. Dar n-am avut absolut nicio problemă niciodată. Ba mai mult: ne ajutăm una pe cealaltă. Şi am fost foarte fericită să descopăr că folclorul a greşit de această dată. • Cum te înţelegi cu ele? În ce limbă? • Vorbesc engleza şi franceza şi înţeleg italiana şi spaniola. Nu am probleme în acest domeniu.
- “Eu mă comport normal şi îmi place că lumea să se comporte cu mine la fel”
Părinţii tăi cum au reacţionat la această ascensiune internaţională a ta? • S-au bucurat, fireşte. Şi sper că sînt mîndri de mine. Nu au emoţii cînd plec departe, deoarece deja cunosc oamenii de la agenţii şi au încredere în ei. Prima oară a fost mai greu, dar acum deja ne-am obişnuit – şi ei, şi eu – cu aceste plecări. Vorbim la telefon uneori, în fiecare seară povestim pe messanger. • La şcoală cum eşti privită? • Colegii şi profesorii sînt alături de mine şi mă susţin, ceea ce înseamnă foarte mult pentru mine. Nu am un statut privilegiat pentru că nu mi-l doresc. Eu mă comport normal şi îmi place lumea să se comporte cu mine la fel. • Ca să rămîi atît de incredibil de subţire şi să ai tot timpul acest chip senin, eforturile sînt mari? • Niciun efort. Sincer. Mănînc orice, dar nu mănînc mult. Cînd sînt acasă, la Baia Mare, mănînc cel mai bine. În rest, mai puţin. De exemplu la New York Fashion Week ieşeam din casă la 8 AM şi uneori reveneam acasă după 12 PM. Ai castinguri, prezentări, fittinguri, fugi dintr-o parte în alta, nici să vrei nu te poţi îngrăşa… Sport nu fac şi nici de dormit nu dorm foarte mult.
- “atunci cînd vin, e atîta bucurie că sînt din nou acasă, cu ai mei!”
Ce duci cu tine de acasă atunci cînd pleci? • Duc cărţi, să citesc cînd mai am puţin timp liber. Duc fotografii cu cei dragi. Şi încerc să duc cîte o amintire de la fiecare. Acum m-am mai obişnuit cu deplasările lungi şi începe să mi se facă dor de casă după vreo lună – două. Şi atunci cînd vin, e atîta bucurie că sînt din nou acasă, cu ai mei! • Nu e tare mare diferenţa între metropolele modei şi Baia Mare? Nu taie aceste diferenţe din entuziasmul întoarcerii acasă? • Diferenţa este mare, într-adevăr. De exemplu acum, cînd m-am întors din New York, am ajuns în Baia Mare noaptea. Şi mă uitam cît de pustii sînt străzile… Dar eram fericită pentru că erau străzile din oraşul meu. Desigur, lumea creatorilor de modă este una foarte strălucitoare, cu totul aparte. Moda reprezintă un univers fascinant, în care, însă, eu încă muncesc pe brînci pentru afirmare. • Cît timp te mai vezi defilînd pe pasarele? • Vreo trei ani. Nu cred că mi-ar plăcea să stau mai mult în lumea modei. Apoi doresc să încerc ceva, altceva. În domeniul turismului, aşa cum v-am spus şi data trecută. Pînă atunci, însă, învăţ să fiu mereu alta, aşa cum îşi doresc designerii pentru care defilez şi să fac treaba cît de bine pot. De altfel, pînă acum, n-am avut niciun incident nefericit, nici la şedinţe foto, nici în defilări. O singură dată, la Kenzo, mi-a picat un cercel din ureche…
Ramona-Ioana POP

http://www.graiul.ro/?p=106
Interview with Alex Sandor in a local Romanian newspaper "Graiul Maramuresului"

QVEST August/September 2007
Jewellery
Ph: Adam Lach
Styling: Isabelle Kountoure
Hair: Panos Papandrianos
Make-Up: Anita Keeling

scanned by me

She looks gorgeous in the DKNY campaign shoot. :buzz:

I like her more and more with each new thing that comes in. :buzz:

Many thanx Helligirl.
She is sweet and looks gorgeous in those pictures!

i dont think these were posted...
http://images7.************/thumbs/7a/c109a599d89d12042a3bf4c8e0afa07a.th.jpg http://images7.************/thumbs/3d/da675eedc64ecd3ba5c340fdbf63713d.th.jpg http://images7.************/thumbs/8c/23aff0caea1d50deaebe2c94ca718c8c.th.jpg http://images7.************/thumbs/12/51fa1ec84151a424e9c86a2d83a2b612.th.jpg
why not

Users who are viewing this thread

Back