Hana Soukupova | Page 226 | the Fashion Spot

Hana Soukupova

dìkuji, cheiby11 for that gorgeous translation once again! :flower:
cheiby11 said:
“I don’t have a friend in modeling, but I chat a lot with Eugenia Volodina...“ describes Hana.
:shock: :shock: :shock:

Poor girl!

roppal222 said:
Hana says she wouldn't wear transparent material because she wouldn't want to show her chest? :shock: I distinctly rememebr that Chloe show she did where she had it on display! :innocent: She sounds like Gisele who still maintains she wouldn't show her nipples on the runway...whatever girl, we remember Alexander McQueen show. :D
I don't think Hanka has a choice to choose what she wears on the runway. :shock:
So I guess what she means is: Off the runway, she wouldn't.

What is „vepřo-knedlo-zelo“ btw?

vepřo=pork, knedlo=dumpling, zelo=sauerkraut

It is very tasty, but not healthy cause of fat... :rolleyes:

(delvita.cz)

Attachments

• 1098887810_vepro_knedlo_zelo.jpg
    1098887810_vepro_knedlo_zelo.jpg
    47.3 KB · Views: 424
hana pic on door
00316tv.jpg

while i had shopping in department store, i saw it.
i was pretty surprised:woot: :woot:

:buzz: OMG what lovely doors :heart:

I must have them in my room :rofl::lol:

Thank you for posting specialneeds :flower:

Beautiful doors, indeed!

Young Hana opening for Chaiken SS04

00001.L.JPG
00002.L.JPG
00059.L.JPG
00060.L.JPG
00061.L.JPG
00142.L.JPG
00143.L.JPG
00144.L.JPG

Source: Firstview.com

Last edited by a moderator:
Hana opening and closing for Gianfranci Ferre FW05

00001.L.JPG
00002.L.JPG

00060.L.JPG
00061.L.JPG

00062.L.JPG
00063.L.JPG

00201.L.JPG
00202.L.JPG

00203.L.JPG

Source: Firstview.com

Hana with Julia, backstage at Nina Ricci

p5.jpg

Source: Old Net-a-porter.com

specialneeds said:
hana pic on door

while i had shopping in department store, i saw it.
i was pretty surprised:woot: :woot:

Today, I saw her huge pic too.
It's on a bus and it's the cover of Vogue China^_^

WOOHOO!! 1000th post! :D this is such a milestone for me. i usually don't post much in forums. i suppose it shows how cool this community is! anyway, celebrating with a few favourite close ups of hana
hehe sorry if repost. oh and they're pinched from various parts of this great thread:flower:

Attachments

• hana96.jpg
    hana96.jpg
    35.9 KB · Views: 9
  • hana4.jpg
    hana4.jpg
    32.8 KB · Views: 64
  • hana31.jpg
    hana31.jpg
    14 KB · Views: 21
Here is another article about Hana :bounce:

So i was wondering if you cheiby11 could translate it, please please please???

Mladá Fronta DNES

14.10.2005
HANA SOUKUPOVÁ:

Jsem modelka, musím žít v New Yorku

V devatenácti si vydělala na byt v New Yorku. Je pátou nejžádanější topmodelkou na světě. Žádná jiná Češka nedostává tolik nabídek jako HANA SOUKUPOVÁ. Jak se jí to podařilo? „Na modeling musíte mít tu správnou povahu,“ říká.

Hanu Soukupovou jsem naposledy viděla před dvěma lety. Tehdy zrovna dofotila kampaň na značku Gucci, a získala tak vstupenku mezi světovou modelingovou špičku. Teď už je nejobsazovanější českou topmodelkou. Na rozhovor v hotelu nedaleko Champs-Elysées uprostřed pařížského Týdne módy dorazila až pozdě v noci. Vypadá sice stejně plaše jako předtím, ale když promluví, dojde vám, že před vámi sedí sebevědomá mladá žena, která vystoupala na vrchol.

* Máte ráda Týdny módy? Modelky si dost často stěžují, že je to strašná honička.

Mě to hrozně baví, ale stres je to obrovský. Hlavně ze začátku, když je modelka nová, tak se musí chodit ukazovat na všechny castingy (veřejné konkurzy, při kterých dívka předvádí, co umí - pozn. red.). A potom chodí na všechny přehlídky, na které si ji objednají. To já už nemusím. Mě už znají, vědí, jak vypadám, jak se chovám, co umím. Už mám jméno. Takže si vybírám já, na které přehlídky půjdu. Před dvěma lety jsem za jeden Týden módy odchodila jedenadvacet přehlídek, letos už jen patnáct. Ty nejdůležitější.

* Slyším, že už máte trochu jiný přízvuk. Nezačínáte mít problém s češtinou?

Zatím to není vážné, ale někdy se mi stane, že když delší dobu nemluvím česky, chvíli mi trvá, než se rozjedu. Zvlášť když přijedu domů do Karlových Varů, tak se stává, že na mámu začnu mluvit anglicky a dojde mi to až po chvíli.

* Podle prestižního serveru models. com jste pátou nejlepší modelkou na světě. Ještě před rokem jste byla desátá. Je takové umístění pro vás důležité?

Moc to nesleduju. Ale je pravda, že se na tenhle server hodně dívají klienti, kteří si podle toho vybírají modelky na focení kampaní nebo katalogů.

* Nyní jste tváří značky Max Mara. Jak dlouho trvá, než vás vyfotí na tu pravou fotku, která je pak všude?

Takové focení trvá dva dny. Nafotí se zhruba patnáct verzí fotek a pak se vybere jedna jediná. Když je nás na fotce víc, jako třeba v případě reklamy na značku Escada, tak fotograf každé modelce řekne, jak se má přesně tvářit, a ona ten výraz musí udržet celou dobu.

Dělám si, co se mi zachce

* Pozorujete na sobě za ty tři roky, co jste ve špičce modelingu, výrazný vývoj?

Určitě. Dřív jsem byla stydlivější, trvalo mi déle, než jsem ze sebe dostala nějakou pózu nebo přesný výraz. Dneska už je to jinak, umím to udělat hned. Člověk se rychle učí už jen tím, že jste pořád v tomhle prostředí a sledujete ostatní modelky. Taky se hodně dívám do časopisů a říkám si - hm, to je zajímavý výraz, ten bych mohla zkusit.

* Z jaké vaší změny máte největší radost?

Změnilo se hodně věcí... Ale tu největší radost mám asi z toho, že jsem si koupila byt v New Yorku. Nejdřív jsem bydlela na Manhattanu, ale tam se mi moc nelíbilo, tak jsem si koupila byt v Brooklynu. Jsem teď hodně samostatná.

* Proč jste si pořizovala byt v New Yorku?

Jako investici. Vždycky ho můžu prodat - třeba kdybych se chtěla přestěhovat do Paříže. Ale potřebovala jsem být v centru dění. Pokud chcete pracovat jako modelka, musíte žít v New Yorku.

* Proč?

Protože tam je nejvíc práce. Všechny kampaně se fotí tam. I když jde například o italskou značku, jako byla Max Mara, tak se reklamní kampaň fotí v New Yorku. Je to finančně i časově výhodnější než letět do Evropy. Bydlet v New Yorku je lepší i kvůli klientům - pokud vás chtějí vidět, můžete se jít hned představit.

* Nafotila jste katalog amerického obchodního domu Bloomingdales. Nezlobte se, ale to není moc prestižní práce.

Máte pravdu, není to módní značka, ale zase jsou za to hodně dobré peníze. Někdo je prestižní, jiný zase extrémně dobře platí. Nějak ty peníze vydělávat musíme, ne?

* Jaký je to pocit dostávat ve vašem věku miliony?

Úžasný. Můžu si dělat, co chci. Třeba se seberu a odjedu, kam se mi zachce, nejsem na nikom závislá.

* Uměla jste si někdy představit, že budete žít takový život?

Neuměla. Zrovna nedávno jsme se o tom bavily s mámou. Jaké by to bylo, kdybych tehdy zůstala v Česku. Je to obrovská změna ve stylu života.

* Kam směrujete svoji kariéru?

Chtěla bych získat kontrakt. Tak se říká dlouhodobé smlouvě s módní nebo kosmetickou firmou. To je v modelingu nejvíc.

* Proč?

Děláte světovou kampaň, která je exkluzivní. Takže už nemusíte brát nic jiného, fotit pro někoho dalšího, ani chodit přehlídky. Za exkluzivitu, tedy za to, že vás mohou používat jen oni, vám náležitě zaplatí. Takže máte na několik let dopředu zajištěnou práci, a tudíž i příjem. Jste pořád vidět, ale nemusíte vlastně nic dělat. Můžete se věnovat sama sobě.

* Co děláte vy, když máte na sebe víc času?

Už jsem říkala, že cestuju. Nedávno jsem si sama zajela do Mexika. Anebo mám soukromé hodiny francouzštiny. Taky chodím na keramické kurzy, pořád mě strašně baví vyrábět nádobí. Dává mi to hodně energie, můžu se odpoutat od běžných věcí a soustředit se jen na tohle.

* Máte přítele?

Na to vám nechci odpovídat, to je moje soukromí.

* Mě zajímalo, jestli je těžké udržet při vaší práci vztah.

Lehké to není. Ale opravdu se o tom nechci bavit.

* Stýská se vám ještě někdy po Česku?

Někdy úplně hrozně.

* Opravdu?

Jezdím domů, kdykoliv mám trochu volna. I kdyby to mělo být jen na pár dní, vždycky přijedu, protože mi to strašně pomáhá.

* Co přesně?

To, že jsem s našima, s rodinou, v domácím prostředí, které tak dobře znám.

Drogy u Kate Mossové mě nepřekvapily

* Světový modeling teď prožil velký skandál, když Kate Mossovou tajně vyfotili, jak šňupe kokain. Překvapilo vás to?

Po pravdě? Nepřekvapilo! O tom, že bere drogy, se mluvilo už dlouho. Spíš mě překvapila ta fotka. Že ji při tom nachytali. Ale je to její život, myslím, že ve svém věku už by měla vědět, co je pro ni dobré, a co ne. Zvlášť když má dítě.

* Co říkáte tomu, že se jí některé značky zřekly?

Podle mě udělaly dobře. Těžko ji mohly mít jako svou tvář, která má prezentovat image firmy, když o ní teď všichni vědí, že bere drogy. To není dobrá reklama.

* O vás se ví, že ani nekouříte a že jste v Česku hrála závodně basketbal. Jak se teď staráte o svoje tělo?

Dobře jím, hodně spím a hodně sportuju. Nekouřím, nepiju moc alkohol, dbám na sebe. Jezdím na bruslích, chodím do posilovny, s místníma klukama chodím u nás v Brooklynu hrát basket.

* Jste na svou postavu pyšná?

To je ale otázka! Pořád je co zdokonalovat. Nemyslete si, že když jdu tančit s kamarádkami, tak si říkám, že z nich mám nejlepší tělo.

* Vážně vás to nenapadá? Ani když jste pátá nejžádanější topmodelka na světě a spousta dívek k vám vzhlíží?

Nikdy jsem o tom takhle nepřemýšlela.

* Podle čeho se rozhodujete, kterou reklamní kampaň vezmete, a kterou ne, pro koho budete fotit, a koho odmítnete?

O tom se vždycky bavím s mou agenturou, která mi poradí, co je pro mě dobré, a co ne. Třeba pokud jde o časopisy, fotím jenom ty nejlepší.

* Když se podíváte zpátky na minulou sezonu, co hodnotíte jako největší úspěch?

Jednoznačně titulní stranu americké Vogue. Pak jsem taky byla na titulce italské verze Vogue.

* Proč je nejprestižnější fotit pro americkou Vogue?

Protože za posledních pět let se tam na titulní stranu dostalo asi jenom deset modelek. A já byla mezi nimi. Navíc pro americkou Vogue pravidelně fotím módní story.

* V čele americké Vogue sedí Anna Wintourová, podle pověstí jedna z nejpřísnějších žen na světě. Setkala jste se s ní osobně?

Setkala. Pozvala si mě, abych se jí představila.

* Jaká byla?

Zpočátku hodně odměřená. Podívala se na můj book (kniha, ve které mají modelky svoje fotky z módních kampaní a časopisů - pozn. red.), zeptala se na pár věcí a nechala mě jít. Vždycky si zve nové tváře, modelky, které ještě nezná. Nejdřív se se mnou moc nebavila, ale teď už se známe delší dobu, tak si občas popovídáme.

* Co říkáte na současný trend modelek, které vypadají jako vetřelci? Hlavu ve tvaru srdce, oči široko od sebe, úzká brada... Já na nich nemůžu najít nic krásného.

Zrovna jsme se o tom nedávno s holkama bavily. Podle nás tyhle alienky (z anglického alien, vetřelec -pozn. red.) dlouho nevydrží. My jsme považované za krásné modelky, říká se nám beauties, ony za přechodný trend. My tady vydržíme déle a my budeme vydělávat ty velké peníze. Jedna z holek dokonce říkala, že to máme lepší, protože se vždycky budeme líbit klukům.

* Co ještě musí mít modelka, aby uspěla? Tedy kromě postavy a krásného obličeje.

Povahu. Musíte na to mít povahu. Potřebujete umět komunikovat s lidmi, být příjemná, otevřená. A cílevědomá! Taky musíte přijmout to, že jste třeba sama, že se nabízíte na kdejakém castingu a že pořád cestujete. Ne všechny holky to zvládnou.

* A vy tu správnou povahu máte?

No, vydržela jsem to, takže asi jo. Přerušila jsem střední školu, protože jsem věděla, co chci a že tomu musím hodně obětovat. A když člověk něco opravdu moc chce a jde si za tím, tak toho dosáhne. Vždycky, věřte mi!

Source: gkamour-models.cz

I'll try it! :) but I'm quite busy now, so it will be translated by Saturday... or Sunday

Users who are viewing this thread

New Posts

Forum Statistics

Threads
215,392
Members
89,369
Latest member
brigittacolditz
Back