Hana Soukupova | Page 212 | the Fashion Spot
  • The upgrade to XenForo 2.3.7 has now been completed. Please report any issues to our administrators.

Hana Soukupova

Even didn't recognize her at first in these pcts

00006.L.JPG
00005.L.JPG

Victor and Rolf ss2004
fv.com

And I don't want to be Hana :lol:. I think that's really hard to be such a great model...

Sweet rus & MissDior: thank you for beautiful pics :woot: !

Interview with :heart: HANA:heart::angel: :buzz:

IF SMB KNOWS CZECH THEN PLEASE PLEASE PLEASE TRANSLATE I PROMISE TO GIVE KARMA EVERY DAY:rolleyes:

titulkad0ab.jpg

dvojstranah2cw.jpg

Here is the text:

Tu masku rychle strhnu

Jestliže Eva Herzigová a Karolina Kurková patří ke královnám světové módy, pak HANA SOUKUPOVÁ je její stále zářivější princeznou. Řekli byste to do ní?

Recepční pražského hotelu Sieber roztaje, jakmile zjistí, že si jdeme povídat s tak vzácným hostem. Když pak ale přijde devatenáctiletá modelka Hana Soukupová v doprovodu své české agentky Lenky Jochové a maminky, leckdo by ji přehlédl.

Ipřesto, že měří 181 centimetrů. Štíhlá nenalíčená holka s dlouhými světle hnědými vlasy má ale za sebou a pravděpodobně i před sebou kariéru, o níž sní miliony teenagerek po celém světě. V Praze a na Slapech fotila v srpnu katalog luxusního amerického obchodního domu Bloomingdales. Z Česka odlétala za prací do Japonska, odkud se na skok vrací domů. A pak už ji čeká práce v Barceloně, Miláně a New Yorku. "No, a pak snad bude nějaká dovolená," říká tiše, "chceme vzít babičku do Maroka. Je tam prý hezky." Nepočítá, kolik strávila hodin v letadle ("Asi to bude vědět mamka, ta všechno pečlivě sleduje") ani kolik měla na sobě šatů proslulých značek, jako je Nina Ricci, Christian Dior, Chanel, Valentino, Versace nebo Dolce&Gabbana. "Ne, není mi to líto, sundat si po přehlídce šaty a odlíčit se. Naopak, vždycky hned strhávám tu masku, rychle odlepuju umělé řasy. Jsem profesionál, nevadí mi, když předvádím model, který se mi nelíbí," dodává s téměř omluvným úsměvem. Hana Soukupová v černém tričku a džínách nepůsobí rozhodně jako "fashion victim" - jedna z módních obětí, z jejichž nákupních horeček žije byznys s luxusním oblečením, doplňky a kosmetikou.

Pár fotek za dva dny

Redakce německé mutace módního magazínu Vogue si vybrala Hanu Soukupovou na obálku ke svému pětadvacátému výročí. "Vzestup téhle dívky je nezastavitelný. Hana Soukupová není rozhodně někdo neznámý, přestože její kariéra začala enormně růst teprve v roce 2004," napsal německý časopis. "Tohle focení bylo rychlý, trvalo asi čtyři hodiny. Vždycky se tam motá asi deset lidí - vizážista, hairstylista, pak stylisti a asistenti." Naopak nejdéle musela Hana pózovat pro W magazín - celé dva dny. "Fotograf Steven Klein je známý tím, že focení trvá dlouho. První den jsme fotili od sedmi od rána do půlnoci a nevznikla ani jedna fotka. Druhý den to trvalo zase od sedmi do dvou do rána, ale pak už bylo hotovo." Haně Soukupové se navíc splnil sen mnoha modelek: spolu s Karolinou Kurkovou či Brazilkou Gisele Bündchen se dostala takříkajíc do mekky světového modelingu - na obálku amerického Vogue, kde ve většině případů pózují herečky a zpěvačky. "V agentuře mi to radši ani neřekli," usmívá se při vzpomínce na focení Hana, "myslela jsem, že budu fotit jen nějakou story. A pak jsem si říkala: To snad není možný. Měla jsem ohromnou radost."

"Enormní růst" kariéry Hany Soukupové odstartovala loni kampaň pro Gucci. Když firma oznámila, že se tehdy osmnáctiletá Češka objeví v reklamách po celém světě, fanoušci této značky začali okamžitě vést diskusi na internetu o kvalitách topmodelky či o tom, jak se vlastně vyslovuje její jméno. "Myslím si, že je moc hezká, ale vypadá moc všedně pro Gucci," zněl jeden názor.

Pro jiné byla její tvář "málo exotická" či "příliš nudná". Na druhou stranu názor samozvaných odborníků na módu nesdílejí kreativní ředitelé značek jako Carolina Herrera, Versace, Max Mara, Dior či Bulgari, kteří si modelku vybrali do svých kampaní.

Šachová královna

Z reproduktorů se ozývá: věž na A8. Královna na B6. Místo přehlídkového mola je šachovnice a modelky se pohybují podle přesných pokynů. Plní tak zadání britského módního návrháře Alexandra McQueena. Královnu představuje právě Hana Soukupová. Radost však ze svého údělu moc nemá, přestože ji "divadelní" módní show baví více než obyčejné chození po molu. Extravagantní návrhář ji totiž obul do bot na vysoké dřevěné platformě, což byl doslova kámen úrazu. "Už při zkoušce jsem si zvrkla nohu," popisuje Hana přehlídku, "ty boty byly strašně těžké, navíc řemínky se mi zadíraly do kůže. Myslela jsem, že to nezvládnu, ale nakonec jsem nespadla."

Na druhou stranu pád na módním molu není ničím neobvyklým - i Naomi Campbell se kdysi zřítila kvůli vysokým botám od Vivienne Westwood. A při poslední přehlídce Johna Galliana spadly podle Hany Soukupové hned tři dívky. Včetně ní. Dlouhé šaty se jí totiž zamotaly do bot a ona ztratila rovnováhu. "A to jsem přitom jako jediná neměla podpatky. Když jsem pak vstala, všichni začali tleskat." Právě dlouhé večerní šaty z jemných látek předvádí nerada, protože podle ní snadno může dojít k události, s níž choreografové módních show rozhodně nepočítali. "A taky odmítám předvádět průhledné modely, u nich si vždycky modelka může říct, jestli je chce nosit. Já nechci někde chodit s nahým hrudníkem." Světové týdny módy má prý ráda, ale jen ze začátku. Poslední dny totiž bývá nevyspalá a unavená. Modelky nejprve musí na zkoušku šatů (fitting), jež mnohdy končí v časných ranních hodinách. A na přehlídku vstávají většinou ve stejný čas jako dělníci mířící na ranní směnu do továrny. Následují tři hodiny, kdy se modelky líčí a česají. "Když jsme vzadu, děláme srandičky a tak. Nemám sice přímo kamarádku v modelingu, ale hodně si povídám s Eugenií Volodinou. Ale třeba i Naomi Campbell je k modelkám hodná. Na nás vůbec není agresivní, jak se o ní říká," popisuje Hana. Prý si opravdu nevzpomíná, že by se k ní během její kariéry choval někdo opovržlivě či nepříjemně. "Jen snad když nám stylista dělá složitý účes a trčí z něho pár vlasů, tak místo aby ty vlasy uhladil, tak je prostě vytrhne, což pěkně bolí."

Sama do Mexika

Během focení i čekání na zkoušku šatů se prý nikdo k modelkám nechová jako k "věcem". "Dají mám jídlo, třeba nám i ustelou, abychom nemusely sedět na zemi. Jindy zase můžeme na masáže, nebo nám dají deky, aby nám nebyla zima," říká Hana. Ani večer na hotelu jí smutno nebývá. "Jsem ráda, že můžu pár hodin spát." A když na ni stesk padne někdy v jejím newyorském apartmá, nasedne na letadlo a míří za rodiči a sestrou do Karlových Varů: "Když je vám špatně, tak stojí za to letět domů i na tři dny." Ale Hana se klidně sebere a odletí třeba na pár dní sama do Mexika. "Radši jsem to nikomu neřekla, cestovala jsem taxíkama a poznávala památky," vypráví o svém pětidenním výletu.

Když Hana Soukupová, basketbalistka a studentka střední keramické školy, v roce 2001 vyhrála v soutěži Topmodelka nového tisíciletí, ani ji nenapadlo, že se na dovolené jednou potká s Gisele Bündchen. "Letěla jsem s Lenkou Jochovou na Kostariku, že prý je to místo, kam nikdo nejezdí. A v hotelu jsem potkala Gisele. A ona: Co tady děláš? A já: A co ty? Je to hrozně milá holka," vzpomíná Hana Soukupová. Ve volném čase prý ráda fotí, chodí do galerií, modeluje, cestuje a vaří. Modelky se samozřejmě nelze nezeptat na jídlo. Na otázku, jak často si dává své oblíbené knedlo-vepřo-zelo, odpoví, že teď jí ho uvařila babička. "Mám moc ráda zelí, kyselá jídla a guláš," poprvé a naposledy projeví během povídání trochu energie.

Hana Soukupová nepůsobí rozhodně jako někdo, komu svět modelingu naprosto učaroval. Nejčastěji během konverzace zaznívají slova "profesionál" či "spánek a únava". "A co mě na modelingu vlastně baví? Fascinuje mě, co všechno se dá v módě vymyslet a vyrobit. Prostě nápady."

Source: glamour-models.cz

Another one interview with :heart: HANA:heart: :buzz: :rofl:

blesk1ggg8ot.jpg

MODELKA HANA SOUKUPOVÁ:

MILIONÁŘKA jsem od sedmnácti

Je považována za jedinou nástupkyni nejžádanější české topmodelky současntosti Karoliny Kurkové. Na rozdíl od ní však Hana Soukupová (19) působí plaše. A na první pohled také docela obyčejně. Že by mohla být topmodelkou, prozradí jen 182 centimetruuů výšky, nekonečné nohy a šíthlá silueta. Jemné rysy jeko z impresionistického obrazu a pomněnkové oči přitom Haně Soukupové vydobyly 5. příčku mezi nejúspěšnějšími kráskami. A teké miliónové honoráře, o kterých se však Hanka v rozhovoru pro Blesk Magazín bavila velmi nerada.

Poprvé jsme se setkaly asi před třemi lety, kdy vaše agentka Lenka Jochová vyčkávala, až přijde ten správný okamžik. Dnes jste téměř na vrcholu, co se za ta léta změnilo?

Hodně. Určitě jsem si víc zvykla na životní styl, na práci, i když pořád se mi stýská po domově a po rodičích. Před několika měsíci jsem si taky koupila v Americe byt. Z toho mám velkou radost.

V Americe se ale pohybujete už několik let. Proč jste ho koupila až letos, nebyly peníze?

To nebyl hlavní problém, spíš jsem ještě tak nekoukala do budoucnosti, netušila jsem, jestli s tam chci usadit.

Kolik stojí takový byt na Manhattanu ?

To zrovna říkat nemusím, ne ?

Pro českého čtenáře je to docela zajímavé......

O tom bych se nevyjadřovala.

Tak jak je ten byt velký, jak vypadá ?

Jsou tam dvě ložnice, obývák, dvě koupelny. Pěkná kuchyň.

Bydlíte tam sama ?

Ještě ne, teď ho rekonstruují. Měla bych se nastěhovat asi příští rok. Zatím budu v podnájmu.

Proč se vy, krásné, úspěšné dívky, tak nerady bavíte o penězích ?

Protože to je, jako bych se zeptala na vaši výplatu.

Ve světě přece bývá bžné zveřejňovat příjmy celebrit a žebříčky těch nejbohatších......

Já se o tom prostě nebavím. Myslím, že je to každého soukromá věc.

Tak jinak - jak a kdy jste vydělala první milion ?

První milion ? Nevím, to už si opravdu nepamatuju. V sedmnácti asi.

Za co nejvíc utrácíte - kromě toho bytu ?

Možná za restaurace, kam ráda chodím. Ty jsou v New Yorku docela drahé. Mám ráda různou exotickou kuchyni, japonskou, korejskou, thajskou.

Máte v Americe nějaké přátele ?

Mám jednu americkou kamarádku, opravdu skvělou, se kterou se vídám skoro každý den.

Také modelka ?

Ne, i když jsme se poznaly v agentuře.

A přítele máte ?

Nemám. Ale na čas na soukromí si už nestěžuju. V poslední době si práci můžu víc vybírat. Agentura za mě přijímá jen ty opravdu nejlepší zakázky, třeba pro americkou Vogue, prostě pro ty nejlepší magazíny. Mám tedy i víc času pro sebe.

Zrovna americkou Vogue jste před dvěma lety označila za nejvyšší metu v modelingu a váš nesplnitelný sen, protože v poslední době mívá na obálce jen filmové celebrity.....

No jo, to mi bylo sedmnáct. Byl to můj sen.

Už se vám splnil, co si přejete dál ?

Teď by se mi líbila nějaká ta kosmetická kampaň. Už jsem fotila pro Gucci, Versace, Max Maru, kosmetickou kampaň pro Dior.....

Už několik let máte pořád stejnou barvu i délku vlasů, máte to v nějaké smlouvě ?

Nějak striktně ne, ale podle smlouvy s agenturou bych neměla projít výraznou změnou.

Neměla jste někdy chuť nechat se třeba ostříhat nakrátko ?

Měla, ale udělám to, asi až s modelingem skončím. (směje se)

A už máte představu, kdy skončíte ?

Ráda bych pokračovala, dokud to půjde, hrozně mě to baví. Už ale začínám i přemýšlet, co potom.Líbilo by se mi otevřít si v New Yorku uměleckou galerii.

Jak jste si užila léto ?

Skvěle. Podívala jsem se domů, kam se dostanu tak maximálně jednou za půl roku. Celou dobu jsem taky seděla doma a užívala si to.

Viděla jste v poslední době nějaký český film ?

Ani nevím. Nejvíc koukám na zprávy, hlavně večer, přes den jdu radši ven se psy.

Jak si udržujete váhu ?

V jídle se vůbec neomezuju, ale tak obden jsem v posilovně na hodinu, dvě.

Vaše pleť, to je asi dar přírody ?

To ano. Všichni se vždycky diví, když hodně fotím a střídám líčení, že moje pleť zůstává pořád čistá.

co vám v Americe nejvíc chybí, v čem se liší od domova ?

Určitě mi chybí příroa a čisté ovzduší. Někdy česká mentalita.

Američané jsou moc upovídaní a všechno prožívají. Na druhou stranu je tam spousta věcí na vyšší úrovni, obzvláště v módě. Češi nejsou tak odvážní. Když si tu někdo vezme šílené růžové tričko a zelené kalhoty, všichni se za ním otočí. V Americe je to každému jedno.

Jak vypadá váš běžný den ?

Když pracuju, většinou musím být na place kolem deváté. Vstanu v šest, udělám si nějaké ovesné vločky s oříšky a ovocem, nebo vajíčka či jogurt. Někdy ještě mezi snídaní a prací zvládnu posilovnu. Na place mi pak dělají make-up, vlasy, kolem jedenácté začínáme fotit, kolem druhé je oběd a tak v osm obvykle končíme, někdy ovšem taky ve dvě ráno.

A když máte volněji ?

To si jdu nejradši někam sednout s kamarády. Zajdem na večeři, do kina nebo jen tak do parku pozorovat lidi.

V čem jste se třeba podle rodičů za ta léta mimo domov změnila ?

Asi jsem komunikativnější, nejsem už tolik stydlivá.

Jaký jste dostala v životě nejhezčí kompliment?

Ježíši, to nevím, asi že jsem fajn holka. Určitě to nemělo nic společného s mým vzhledem. Asi se někomu líbilo, jaká jsem uvnitř. Nejvíc mě potěší, když mi někdo řekne, že jsem super, že nejsem nafoukaná.
Source: glamour-models.cz

i can't read czech, which is so sad to me
i also want someone's translate
and promise to give karma everyday with MissDIOR
please:flower: :flower:

and thanks MissDIOR for Hana's interview, even though i can't read
we can understand that interview, someday!!:blush:

Last edited by a moderator:
MissDIOR said:
Interview with :heart: HANA:heart::angel: :buzz:

IF SMB KNOWS CZECH THEN PLEASE PLEASE PLEASE TRANSLATE I PROMISE TO GIVE KARMA EVERY DAY:rolleyes:

Count me in as well! That's triple the karma for a very long time!

eightyeightkeys said:
If only eunka were here...

I think Eunka is too busy :( But i sent pm to cheiby11 ( as i understand she knows czech too) so lets hope she will help out :D

MissDIOR said:
I think Eunka is too busy :( But i sent pm to cheiby11 ( as i understand she knows czech too) so lets hope she will help out :D

You're a step ahead of me... ;):flower::blush:

Hi guys

I'm translating it ;)

I hope my teacher of English will NEVER see it and that you will understand :cry:

and have you seen her Czech Elle cover and article? I can scan it, if you are interested in...

Now I have got only a tiny pics :doh:

Attachments

• 2004 03.gif
    2004 03.gif
    16.2 KB · Views: 325
is the word "shooting" conneced with guns?
or can I use it for takin pictures - during photo session? :blink:

Users who are viewing this thread

Forum Statistics

Threads
214,575
Members
88,644
Latest member
juliagere1961
Back