Marcelina Sowa | Page 5 | the Fashion Spot

Marcelina Sowa

uh, wooowww, stunning stunning girl. I have to ask whether the Marcelina posting in this thread from Poland is THE Marcelina ??

No I don't think so, Marcelina from tfs is only her fan!!!!

a picture I'm pretty sure hasn't been posted:unsure: well I went through the thread and it didn't appear:lol:
054zi.jpg

from o2w

Miss, what's 'Dang Dang'? You got some great pics from there :)

Photographer: Laurie Bartley (:D !)
Magazine: Flair
Title: In Una Stanza

j9wnme.jpg

j9wnxh.jpg

j9wke8.jpg

j9wn09.jpg

j9wn74.jpg

j9wne0.jpg

[M Filomeno + ICM]

Could smb translate this, please? :buzz: :bounce:

Marcelina
Sowa
15 lat

pochodzi z: Niska
znak zodiaku: Waga
stan posiadania: sunia Funia, brat Tomek
ulubiona wokalistka: Gwen Stefani
ulubiony film: Mrs. & Mr. Smith
ulubiona modelka: Natalia Vodianova i Milla Jovovich
hobby: taniec nowoczesny i rysunek

- Dlaczego wysłałaś zgłoszeniedo akcji Dziewczyna Dziewczyny?
- Namówiła mnie do tego przyjaciółka. Miałyśmy spróbować obie, ale ona wymiękła i zrezygnowała. A mnie się udało i tak to się zaczęło. Miałam wtedy 13 lat.
- Po wygranej poszło z górki?
- Po sesji w Dziewczynie znalazłam się w agencji Model Plus, która wysłała mnie na castingi do Japonii. Miałam niezłą tremę, bo oczywiście kompletnie nie rozumiałam tych japońskich robaczków, po angielsku też słabo mówiłam... Na szczęście była ze mną mama, chociaż i tak prawie się nie widywałyśmy. Poza tym dla mnie ten wyjazd był strasznie męczący. Rankiem, zaraz po wielogodzinnej podróży, menadżer powiedział: "Masz 45 minut, żeby przygotować się do castingu". Wpadłam w panikę. Miałam oczy czerwone jak królik. Sesja trwała 10 godzin. W drodze powrotnej zasnęłam w samochodzie.
- Na czym polegała twoja praca?
- To były castingi do sesji zdjęciowych do japońskich gazet i reklam, m.in. dla Diora. Nie mogłam chodzić na wybiegu, bo byłam za niska (miałam wtedy 170 cm wzrostu, teraz mam 173). Po tych castingach podpisałam 19 kontraktów. M.in. w Mediolanie, Londynie i Madrycie.
- Lubisz takie przebieranki?
- Najbardziej podoba mi się to, że mogę zobaczyć siebie w tylu różnych wersjach. Makijaż, fryzura i ciuch tak zmieniają wygląd! Wcześniej nie miałam o tym bladego pojęcia. Na co dzień wbijam się w dżinsy.
- Kręci cię adrenalina towarzysząca sesjom zdjęciowym?
- Jaka adrenalina?! Dla mnie taka sesja to potworne nudy. Muszę ustawiać się raz tak, raz śmak, potem znów tak jak na początku... Ani z kimś pogadać, ani się pośmiać. Dramat.
- Jak godzisz pracę modelki ze szkołą?
- Jeżdżę na sesje tylko w dni, w które nie mam lekcji. Dużo się też uczę w domu. Przygotowuję się do egzaminów do liceum. Zdaję w tym roku.

Pracowała m.in. dla:
włoskiego Vogue'a, Chanel, angielskiego magazynu Spoon

[dziewczyna.redakcja.pl]

MissDIOR said:
Could smb translate this, please? :buzz: :bounce:

Marcelina
Sowa
15 lat

pochodzi z: Niska
znak zodiaku: Waga
stan posiadania: sunia Funia, brat Tomek
ulubiona wokalistka: Gwen Stefani
ulubiony film: Mrs. & Mr. Smith
ulubiona modelka: Natalia Vodianova i Milla Jovovich
hobby: taniec nowoczesny i rysunek

Marcelina Sowa
15 years
come from: Niska
sign of the Zodiac: Libra
she has got: a dog called Funia and a brother called Tomek
favourite singer: Gwen Stefani
favourite movie: Mrs.&Mr. Smith
Favourite model: Natalia Vodianova and Milla Jovovich
Hobby: modern dance and drawing

Pracowała m.in. dla:
włoskiego Vogue'a, Chanel, angielskiego magazynu Spoon
She has worked inter alia for:
Italian Vogue, Chanel, English magazine Spoon

I know it's just a little fragment of that article, my English is no to so good so I hope you unterstand my translation :flower:

Last edited by a moderator:
I know it's just a little fragment of that article, my English is no to so good so I hope you unterstand my translation :flower:[/quote]

Omg thank you also very very much for the fragment :buzz: :heart: :flower:

- Dlaczego wysłałaś zgłoszeniedo akcji Dziewczyna Dziewczyny?
- Namówiła mnie do tego przyjaciółka. Miałyśmy spróbować obie, ale ona wymiękła i zrezygnowała. A mnie się udało i tak to się zaczęło. Miałam wtedy 13 lat.
- Po wygranej poszło z górki?
- Po sesji w Dziewczynie znalazłam się w agencji Model Plus, która wysłała mnie na castingi do Japonii. Miałam niezłą tremę, bo oczywiście kompletnie nie rozumiałam tych japońskich robaczków, po angielsku też słabo mówiłam... Na szczęście była ze mną mama, chociaż i tak prawie się nie widywałyśmy. Poza tym dla mnie ten wyjazd był strasznie męczący. Rankiem, zaraz po wielogodzinnej podróży, menadżer powiedział: "Masz 45 minut, żeby przygotować się do castingu". Wpadłam w panikę. Miałam oczy czerwone jak królik. Sesja trwała 10 godzin. W drodze powrotnej zasnęłam w samochodzie.
- Na czym polegała twoja praca?
- To były castingi do sesji zdjęciowych do japońskich gazet i reklam, m.in. dla Diora. Nie mogłam chodzić na wybiegu, bo byłam za niska (miałam wtedy 170 cm wzrostu, teraz mam 173). Po tych castingach podpisałam 19 kontraktów. M.in. w Mediolanie, Londynie i Madrycie.
- Lubisz takie przebieranki?
- Najbardziej podoba mi się to, że mogę zobaczyć siebie w tylu różnych wersjach. Makijaż, fryzura i ciuch tak zmieniają wygląd! Wcześniej nie miałam o tym bladego pojęcia. Na co dzień wbijam się w dżinsy.
- Kręci cię adrenalina towarzysząca sesjom zdjęciowym?
- Jaka adrenalina?! Dla mnie taka sesja to potworne nudy. Muszę ustawiać się raz tak, raz śmak, potem znów tak jak na początku... Ani z kimś pogadać, ani się pośmiać. Dramat.
- Jak godzisz pracę modelki ze szkołą?
- Jeżdżę na sesje tylko w dni, w które nie mam lekcji. Dużo się też uczę w domu. Przygotowuję się do egzaminów do liceum. Zdaję w tym roku.

Why have you sent Application for share "Dziewczyna Dziewczyny" (Girl of Girl)?
Friend has encouraged me for it. We wanted to try both but she resigned. But It has managed me and it was began so. I was 13 years old this time.

After won was easier?

After editorial in “Dziewczyna” (“girl”) I cąme to model Plus Agency which sent me on casting to Japan. I had big nervousness because I totally didn’t understand Japanese people, and I knew English just a little. Luckily I was with my mum, although I saw her rarely. Besides that trip was very exhausting. At morning, after a very many hours in journey, manager said: “You Have 45 minutes, to prepare to casting. I was in panic. I had eyes red like rabbit. Session lasted 10 hours. In return way I was sleeping in the car.
How did you work?

There were castings to Japanese magazines and advert inter alia for Dior. I could’t walk on catwalk because I was too short. ( I had 170 centimeters then, now I have 173 cm). After these castings I signed 19 contracts inter alia in Milan, London and Madrit.
Do you like change clothes?
Most appeals me that I can see myself in many d
ifferent versions. Make-up, haircut, clothes change appearance so! Earlier I had not clue about it. I dress usually jeans.
-Do you like adrenalin at photographic sessions ?
How adrenalin? For me session is really boring. I have to stay in one position, next change it to something else, next the same, which was at first. There’s nobody to talk or laugh. Drama.
- How reconcile you work as model with school?

I’m going to sessions only these days when I haven’t got lessons. I learn a lot at home.I am preparing for examinations to secondary school. I will pass in this year.

I didn't know how to translate some words so I didn't do it, but I hope you understand it. Mayve sombedy do it better :)
enjoy it1

Last edited by a moderator:
^Thank you!!!!!!!! You did it really great :)

I know this editorial has been posted so far, but not in this version :)
By Marcin Tyszka

source: marcintyszka.com

Attachments

• 01.jpg
    01.jpg
    168.9 KB · Views: 39
  • 02.jpg
    02.jpg
    201.8 KB · Views: 45
  • 03.jpg
    03.jpg
    159.5 KB · Views: 19
  • 04.jpg
    04.jpg
    149.9 KB · Views: 27
oh my goodness - I love her, she's stunning!

It's a shame she says she finds doing photoshoots boring though:(

Users who are viewing this thread

New Posts

Forum Statistics

Threads
215,218
Members
89,151
Latest member
alexisxx
Back