Could smb translate this, please?
Marcelina
Sowa
15 lat
pochodzi z: Niska
znak zodiaku: Waga
stan posiadania: sunia Funia, brat Tomek
ulubiona wokalistka: Gwen Stefani
ulubiony film: Mrs. & Mr. Smith
ulubiona modelka: Natalia Vodianova i Milla Jovovich
hobby: taniec nowoczesny i rysunek
- Dlaczego wysłałaś zgłoszeniedo akcji Dziewczyna Dziewczyny?
- Namówiła mnie do tego przyjaciółka. Miałyśmy spróbować obie, ale ona wymiękła i zrezygnowała. A mnie się udało i tak to się zaczęło. Miałam wtedy 13 lat.
- Po wygranej poszło z górki?
- Po sesji w Dziewczynie znalazłam się w agencji Model Plus, która wysłała mnie na castingi do Japonii. Miałam niezłą tremę, bo oczywiście kompletnie nie rozumiałam tych japońskich robaczków, po angielsku też słabo mówiłam... Na szczęście była ze mną mama, chociaż i tak prawie się nie widywałyśmy. Poza tym dla mnie ten wyjazd był strasznie męczący. Rankiem, zaraz po wielogodzinnej podróży, menadżer powiedział: "Masz 45 minut, żeby przygotować się do castingu". Wpadłam w panikę. Miałam oczy czerwone jak królik. Sesja trwała 10 godzin. W drodze powrotnej zasnęłam w samochodzie.
- Na czym polegała twoja praca?
- To były castingi do sesji zdjęciowych do japońskich gazet i reklam, m.in. dla Diora. Nie mogłam chodzić na wybiegu, bo byłam za niska (miałam wtedy 170 cm wzrostu, teraz mam 173). Po tych castingach podpisałam 19 kontraktów. M.in. w Mediolanie, Londynie i Madrycie.
- Lubisz takie przebieranki?
- Najbardziej podoba mi się to, że mogę zobaczyć siebie w tylu różnych wersjach. Makijaż, fryzura i ciuch tak zmieniają wygląd! Wcześniej nie miałam o tym bladego pojęcia. Na co dzień wbijam się w dżinsy.
- Kręci cię adrenalina towarzysząca sesjom zdjęciowym?
- Jaka adrenalina?! Dla mnie taka sesja to potworne nudy. Muszę ustawiać się raz tak, raz śmak, potem znów tak jak na początku... Ani z kimś pogadać, ani się pośmiać. Dramat.
- Jak godzisz pracę modelki ze szkołą?
- Jeżdżę na sesje tylko w dni, w które nie mam lekcji. Dużo się też uczę w domu. Przygotowuję się do egzaminów do liceum. Zdaję w tym roku.
Pracowała m.in. dla:
włoskiego Vogue'a, Chanel, angielskiego magazynu Spoon
[dziewczyna.redakcja.pl]