In order to celebrate the arrival of the summer, Daniela Gregis drinks a toast with the colors of the grape harvest: all red of the grape the settembrina, mature and inviting, come stir with golosità the white man to you, to the orange, viola, the cream. The collection calls Rossoama and wants to transmit, through dresses made like once, the passion of the designer for the sartorialità from handicraft laboratory. There are the "pezze" worked double to wear like scialli and I seemed, canottiere of linen and cotton, the abitini rustic to small flowers, the casacchine in woven mat. And then many small checks and pois, that they give feelings of life to the open air also in city.
Per festeggiare l'arrivo dell'estate, Daniela Gregis brinda con i colori della vendemmia: tutti i rossi dell'uva settembrina, matura e invitante, vengono mescolati con golosità al bianco, all'arancione, al viola, al crema. La collezione si chiama Rossoama e vuole trasmettere, attraverso abiti fatti come una volta, la passione della stilista per la sartorialità da laboratorio artigianale. Ci sono le "pezze" lavorate double da indossare come scialli e parei, le canottiere di lino e cotone, gli abitini campestri a piccoli fiori, le casacchine in tessuto stuoia. E poi tanti quadretti e pois, che regalano sensazioni di vita all'aria aperta anche in città.
di Maristella Campi